t f R r
^

A la Festa Major de Suria un miler de persones segueixen “Senzillament, Llach”

Un miler de persones van omplir la plaça de Sant Joan la nit del dissabte 5 de juliol per assistir al concert-espectacle ‘Senzillament Llach’, un dels actes destacats del primer cap de setmana de la Festa Major. La interpretació de l’obra va anar a càrrec d’una formació coral d’uns cent cinquanta cantaires adults i infantils de Súria, Callús, Manresa, Navarcles, Sant Fruitós de Bages i altres municipis de la comarca, amb la novetat de l’estrena d’una coreografia original posada en escena per dansaires suriencs.

‘Senzillament Llach’ és una aproximació a algunes de les cançons més conegudes del músic i cantant de Verges, arranjades especialment per Jordi Badia per a aquest espectacle, que va néixer per iniciativa de la Coral Romança de Callús i de l’Escola Municipal de Música de Callús. Els assistents van aplaudir dempeus al final de l’espectacle, que el proper 7 de setembre arribarà al Teatre Kursaal de Manresa.
La interpretació de les cançons va anar a càrrec de les corals Romança de Callús, Sòrissons de Súria i els cors infantils, juvenils i d’adults de les escoles de música de Callús, Navarcles-Sant Fruitós de Bages i Súria, i del Conservatori de Manresa, sota la direcció musical de Quim Piqué i la direcció escènica d’Àngels Bassas. També hi van participar el Taller de Teatre Musical de Callús, el Cos de Dansa del Foment Cultural de Súria i l’acompanyament al piano de Carme Botifoll, Montserrat Oliveras i David Sisó.
En la presentació de l’acte, la regidora de Cultura, Ana Pérez, va parlar sobre la “suma de complicitats” que ha fet possible aquest espectacle com un exemple de les oportunitats que ofereixen els vincles territorials per “ser ambiciosos i treballar plegats per arribar a fites més altes”. També va agrair la invitació que la Coral Romança i l’Escola Municipal de Música de Callús van fer a la Coral Sòrissons i al Cor de Nivell Elemental de l’Escola Municipal de Música de Súria per participar en “aquesta aventura musical”.
La posada en escena de ‘Senzillament Llach’ dins del programa de la Festa Major de Súria va comptar amb el suport de l’Ajuntament. La seva presentació a la vila, després de la recent estrena de l’espectacle a Callús, va comportar la instal·lació de dos grans escenaris a càrrec de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis, així com una completa sonorització per tal que les veus dels cantaires arribessin al públic amb la màxima qualitat.

Share

Twitter Facebook Del.icio.us Digg LinkedIn StumbleUpon